Cooperació

Els objectius fundacionals de Solidança, a més a més de la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social, també inclouen “fer créixer als membres del col·lectiu Solidança en uns valors de solidaritat i cooperació, mitjançant activitats i serveis de l’associació”.

La voluntat de cooperació, entesa aquesta com a cooperació al desenvolupament, sempre ha estat present en l’acció de Solidança. Actualment desenvolupem dos projectes al tercer món:

FANDEMA

El projecte és el resutat de l’estreta relació mantinguda amb una associació de dones de Tujereng (Gàmbia), Sanchaba Kambeng Kafo (SKK). Per tal de millorar la qualitat de vida de les dones, Solidança du a terme un projecte per millorar la seva educació i formació en costura i batik (tècnica tradicional d’estampació de teles). Aquesta demanda s’ha  traduït en la creació d’un centre cooperatiu on s’hi realitzen activitats d’alfabetització i formació. L’objectiu és que el centre sigui autogestionat per l’Associació a través de la venda de roba de segona.

KO’ ÊTI PYAHU

Projecte que inicià el seu recorregut a la zona guaraní de Nhu (Paraguai). L’objectiu general del projecte és millorar les condicions de vida de les famílies camperoles  a través de:

  • La formació de joves amb estudis superiors per tal de capacitar-los en la gestió dels recursos naturals del seu entorn, de manera sostenible.
  • La millora de la vida quotidiana de les dones perquè tinguin més oportunitats en l’àmbit social i laboral

3 pensaments sobre “Cooperació

  1. Retroenllaç: JETS colabora con Fandema con un envío solidario a Tujereng, Gambia | JETS

  2. Hola. Me llamo Julia y soy Técnico en Desarrollo desde hace más de 15 años. Recientemente perdí mi empleo y buscando nuevas oportunidades viajé a África y elegí Gambia como destino. Me fascinó como país y como lugar con un potencial increíble de cara al Desarrollo. Estoy buscando oportunidades de trabajo allí donde mi experiencia y conocimientos podrían ser de gran ayuda. He empezado mandando mi Cv a proyectos de Cooperación, pero lo que realmente seria interesante es desarrollar mi trabajo como técnico alli. He leído que justo inagurabais proyecto en Mayo de este año, casi coincidimos allí en tiempo, y que desarrollais vuestra labor allí desde 2012. Ojalá sea posible incorporarme en alguna de vuestras iniciativas.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s