Un grup de Solidança, direcció i coneguts/des, visiten FANDEMA

El passat diumenge va ser un dia esplèndid i l’inici d’una setmana de col·laboració a FANDEMA. La direcció en ple de Solidança, el president, la gerent i la cap de tria de roba i botigues, van compartir un dia a FANDEMA, el centre de formació i ocupació de dones a Tujereng, més un grup d’amics i amigues de Solidança, les germanes Martínez de Sant Joan Despí, el Jesús Castro, de Justícia i Pau de Sant Just Desvern i el matrimoni… amb les dones i alguns dels amics a Gàmbia de FANDEMA.

Després de visitar el centre de la mà de Malang Sambou, president de Mbolo Association, la contrapart local del projecte, es van crear grups de treball per a la realització d’activitats en el centre. Així les germanes Martínez, la Paquita i la Glòria, van liderar la instal·lació del reg gota a gota per a la tanca vegetal de plataners, algun taronger i papaies, amb l’ajut de l’Albert i el Kennedy, dos ghanians vinculats al centre, el vigilant i el professor d’informàtica.

El Jesús Castro amb l’ajut de l’Alieu, el ferrer del barri a Tujereng, van instal·lar una estació metereològica a una de les aules d’alfabetització.

L’Asun i el Jaume, juntament amb la Reyes la seva germana que viu a Gàmbia, casualment al poble de Batukunku, al costat de Fandema, i la Irena, voluntària dels tallers d’alfabetització, van preparar els cultius de carabassa.

El Josep Maria, amb el Juan, un paleta manyo que viu ara a Gàmbia, el Yussupha, el fill de la presidenta de l’associació de dones Tujereng Sanchaba Kambeng Kafo i el …fill d’una de les dones del centre, van preparar l’espai pel futur ramat de cabres. Com ens havia dit l’Andreu Vila i la Laia Mateu, hem de poder anar fertilitzant el terra del futur hort per tenir un sòl més fèrtil.

La Chus, la Isabel i el Malang, van mantenir una reunió amb uns majoristes de Serekunda de venda de roba de segona mà al detall.

Les dones van estar preparant un fabulós Benachin o Chebou Thien, la paella africana, pel dinar comunitari. Unes plates de menjar deliciós, que evidentment, no les vam poder acabar!.

A la tarda, la Fatou Sanyang, la representant de les dones de FANDEMA al Fòrum Social Mundial a Dakar (FSM), va explicar a la resta de dones les seves vivències del FSM a Dakar. Una experiència, que “no me l’esperava així, però vaig poder veure un gran intercanvi d’altres experiències, tant des d’associacions que busquen la pau com de cultius ecològics, etc. I molts del proper Senegal…però que si pugués, la voldria tornar a viure, però des de la perspectiva d’un grup de dones més, des de FANDEMA; on podem explicarla nostra experiència a la resta del món”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s