L’Entitat Metropolitana del Medi Ambient selecciona Solidança per a realitzar els tallers de “Reparat, millor que nou” als municipis metropolitans

El PROGREMIC 2007-2012 i el PMGRM 09-16, estableixen com a objectius la prevenció de residus, tant des de la vessant de la no generació com de la reutilització per allargar la vida útil dels materials i evitar així que esdevinguin residus.

Alhora resalta que hi ha diverses fraccions, anomenades Altres residus, com els voluminosos, els RAEE i la roba, que representen el 27% dels residus generats, que amb diverses actuacions poden ser susceptibles de prevenció via reparació, reutilització i/o recuperació. Si bé les RAEE estan subjecte a uns mínims d’índex de reutilització, la resta no est’a fixada. El potencial de prevenció recollit en el PROGREMIC és de 4%, és a dir, és el grup amb més potencial de prevenció que les altres fraccions recollides selectivament.

En aquesta línia de prevenció, l’Entitat del Medi Ambient (EMMA) està implementant diverses campanyes per a afavorir que els obejctes no es llencin fins que hagin esgotat la seva vida útil, com Millor que Nou, 100 vell (de la qual Solidança hi té subscrit el conveni); Reparat, Millor que nou; Millor que nou a l’escola i foment i suport als mercats d’intercanvi d’objectes en els municipis metropolitans.

Enguany, l’EMMA vol apropar més l’experiència de Reparat, millor que nou als municipis metropolitans interessats en ensenyar a fer reparacions d’objectes quotidians a la ciutadania. Solidança ha estat seleccionada per a impartir aquests tallers pel 2010 i 2011.

Per més informació: residus@solidanca.cat

Anuncis

Un pensament sobre “L’Entitat Metropolitana del Medi Ambient selecciona Solidança per a realitzar els tallers de “Reparat, millor que nou” als municipis metropolitans

  1. Felicitats! És una molt bona iniciativa que tant de bo generi un canvi d’hàbits que tinguin continuïtat un cop superem aquesta crisi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s